Zašto ne biste pokušali od mrkve, umjesto da je bacite u vodu za juhu, napraviti jestivi tulipan? Ili ciklu pretvoriti u najprimamljiviju ružu na svijetu?
Sve ovo nije nemoguće kad iz prve ruke poduku daje Marijan Bošnjak, koji je uz to i jedan od naših najvećih majstora carvinga.
A carving je, da prevedemo, stara tajlandska disciplina rezbarenja hrane, stvaranja duboreza, vrlo precizna, a za početnike i prilično opasna vještina kojom se od jestivih plodova stvaraju umjetnička djela.
Marijan se carvingom zarazio prije nekoliko godina, izrezbario je na tone svega i svačega, nebrojeno je puta oštrim noževima koji se koriste za ovu disciplinu ozlijedio ruke, ali na kraju je postao i jedan od najpoznatijih hrvatskih majstora.
Član je kuharske reprezentacije, predavač na nekoliko domaćih ustanova vezanih uz kuharstvo, osvajač brojnih titula doma i vani, ali i čovjek koji bez ustezanja želi prenijeti nekoliko dobrih savjeta.