Predavači

Frano Stjepović

Frano Stjepović

Mnoge prestižne hotele u svijetu, od londonskog Savoya, pariškog Ritza, njujorškog St. Regisa do zagrebačkog hotela Esplanade i dubrovačkog Excelsiora, osim luksuznog smještaja i povijesne karizme, proslavili su i njihovi barovi.

A uspješnost bara umnogome ovisi o umješnosti barmena, koja se ne svodi samo na njegovu ugostiteljsku stručnost, nego i na njegovu kulturu ophođenja s gostom, besprijekornu dotjeranost i osobni šarm. Među barmenima se pak izdvaja posebna kategorija majstora priprave koktela, nadarenih kreativaca u miješanju različitih pića koji vrhunskim izvedbama zadovoljavaju najrafiniranije ukuse i pogađaju najrazličitije okuse.

Vrhunski barmen, Frano Stjepović s više od stotinu diploma i pehara osvojenih na regionalnim, državnim, međunarodnim i svjetskim prvenstvima potvrdio se kao velemajstor u pripremanju koktela, osvojivši i titulu svjetskog prvaka.

Stjepović je inicijator svih važnijih barmenskih manifestacija u Hrvatskoj, član mnogih ocjenjivačkih žirija i redoviti sudionik međunarodnih i svjetskih barmenskih natjecanja.

Mišel Tokić Domagoj Trusić
13 of 15